Zombit

Yleistä

Zombit ovat eloon heränneitä kuolleita, jotka eivät muista mitään edellisestä elämästä eivätkä näin ollen tunnista rakkaimpiaan. Zombit eivät tunne väsymystä tai janoa, mutta niitä ajaa pohjaton nälkä, jota ne tyydyttävät millä tahansa elävällä ravinnolla. Zombit ovat erittäin kömpelöitä ja ne kaatuvat pieniinkin esteisiin tai tönäisyihin. Tästä syystä ne eivät voi juosta tai kiivetä saaliin perässä.

Zombit muistuttavat jonkin aikaa ulkonäöllisesti henkilöä, joita ne olivat, mutta ajan myötä ruumis rapistuu hädin tuskin tunnistettavaksi. Niiltä voi myös puuttua raajoja, osa kasvoista tai sisäelimet voivat olla näkyvillä eikä se haittaa niitä. Vyötäröltä katkottu zombi voi hyvin ryömiä käsiensä avulla eteenpäin hitaan varmasti. Zombi on niin kauan elossa, kun aivot ovat kunnossa.

Yksittäisinä kappaleina zombit eivät ole vaarallisia eikä hyvän etumatkan saanut selviytyjä välttämättä edes palaa surmaamaan yksittäistä elävää kuollutta. Suurempina laumoina zombit ovat vaarallisia ja tuntuvat pääsevän aina niskan päälle.

Varmin keino zombin surmaamiseksi on aivojen vahingoittaminen. Muut keinot vain hidastavat niitä.

Oireet

Jos zombi pääsee puremaan, purrun kohtalo on miltei sinetöity. Zombin puremat tulehtuvat erittäin nopeasti ja helposti eikä selviytyneillä ole käytössä lääketiedettä, jolla tulehdusta pystyttäisiin hoitamaan. Purema tulehtuu nopeasti, koska myös ihmisen tekemä purema tulehtuu suurella todennäköisyydellä.

Ensimmäisenä puremakohta tulehtuu ja purrulle nousee korkea kuume, joka on usein kuolinsyynä. Mikäli zombi on päässyt puremaan johonkin raajaan, se voidaan amputoida - mutta vain minuuttien sisällä puremasta. Amputaatio estää tulehduksen leviämisen. Amputaatiossa on kuitenkin omat riskinsä ja katkontahaava voi tulehtua ja tapattaa hahmon.

Zombin aiheuttama raapaisu ei ole niin kohtalokas, kuin purema. Raapaisu on mahdollista hoitaa esimerkiksi alkoholilla desinfioimalla. Mitä lähempänä verisuonia raapaisu on, sitä todennäköisemmin pöpöt leviävät verenkiertoon ja aiheuttavat samankaltaisia oireita, kuin puremakin, mutta lievempinä. Hyvällä hoidolla raapaistulla on olemassa mahdollisuus parantua, mutta sekään ei aina ole itsestään selvää.

Taustaa

Zombeja alkoi esiintyä 25 vuotta sitten, kun ensimmäiset kuolleet heräsivät henkiin, tutkijat uskovat, että kyseessä on kuolleen aivoihin iskevä virus. Zombien aiheuttama paniikki levisi nopeasti ja huolimattomat ihmiset tulivat purruiksi sekä sen seurauksena muuttuivat itsekin. Parannuskeinoa ei ole löydetty. Hitaasti ihmiset oppivat välttelemään suuria laumoja ja surmaamaan yksittäisiä zombeja päähän kohdistuneella iskulla. Siltikin monet kuolivat ja muuttuivat, sillä turvassa eläneet ihmiset eivät taantuneet tarpeeksi nopeasti selviytymistilaan.

Ne, jotka selvisivät pahimman yli, huomasivat maailmanlopun todellisen tilan. Vaikka joku olisi kuollut kaukana zombeista, heräsi tämä jonkin ajan päästä kuolemasta. Tästä syystä myös muulla tavoin kuolleiden aivoja vaurioitettiin muuttumisen ennaltaehkäisemiseksi.