Historia

Cladesin historia mukailee omaamme aina siihen asti, kunnes pandemia levisi 25 vuotta sitten. Vieläkään ei ole tiedossa miten salaperäinen virus pääsi leviämään ja surmaamaan suurimman osan väestöstä. Aggressiivisen pandemian myötä väestö pieneni radikaalisti hyvin lyhyen ajan sisällä ja työt jäivät vaille tekijäänsä. Tämä johti siihen, että totutut luksuselementit lakkasivat toimimasta, ei ole sähköä, juoksevaa vettä tahi ilmastointia. Tehtaita pyrittiin pitämään viimeiseen asti toiminnassa, mutta työvoimapula johti siihen, että tehtaat hajosivat eikä niitä pystytty enää korjaamaan puutteellisen osaamisen vuoksi. Yksi kerrallaan isotkin laitokset pysähtyivät ja osista pääsi valumaan vaarallisia jätteitä vesistöihin. Joissakin suljetuissa vesistöissä vaikutus on yhä nähtävissä.

Merkittävimpiä tuhoja olivat kuitenkin ydinvoimaloiden räjähdykset, jotka tapahtuivat viiden vuoden sisällä katsotusta maailmanlopusta. Voimalat menettivät työntekijänsä, jolloin ne rapistuivat nopeasti ja lopettivat reaktoreiden jäähdyttämisen. Tämä johti räjähdyksiin ja yksi tällainen voimala sijaitsee Sufton Nessin alueella. Säteilyä on siirtynyt tuulien mukana myös kauemmas, mutta nämä alueet eivät ole enää vaarallisia, vaikka voimaloiden lähimaita vältellään yhä kuolleen kasviston toimiessa hyvänä indikaattorina elinkelpoisuuden suhteen. Voimaloiden lähettyvillä on paljon zombeja ja kenties muitakin olentoja, joista selviytyjillä ei ole vielä tietoa.

Virus ja onnettomuudet pakottivat ihmiset liikkeelle ja selviytymään. Jäljelle jäänyt populaatio joko muodosti ryhmittymiä ja yhteisöjä tai erakoituivat turvallisille alueille selviämään. Yhteisöjä on parin vuosikymmenen saatossa tullut ja mennyt, mutta Sufton Nessin alueella on kaksi yhteisöä, jotka ovat olleet pystyssä alusta asti: Safehaven ja Angelet-suvun johtama Edenia.
Jonkin suuruinen osa väestöstä on surmannut itsensä maailmanlopun aiheuttaman kauhun ja stressin takia.

Pelissä tapahtunutta

Pelin tapahtumat on koottu foorumilla ylläpidettävään aikajanaan.