Lajit

Yleistä

Yhteiskunnan rakenne

Yhteiskunnan rakenne on muuttunut maailmanlopun myötä eikä sillä ole enää yhtä selkeää muotoa. Yhteisöissä vallitsee omat rakenteensa ja sanonta "maassa maan tavalla" pätee oikein hyvin. Ei kenenkään maat ovat luettavissa "villiksi länneksi", jossa pärjää, jos pärjää.

Ei kenenkään mailla pääperiaate on se, kuka ehtii kipuamaan tilanteen johtajan paikalle, päättää mitä tapahtuu ja poistutaanko tilanteesta rauhanomaisesti vai ei.

Vaatetus

Vaatetus on monipuolista, mutta kulahtanutta, sillä vaatteiden löytäminen on hankalaa. Jotkut yhteisöt ovat aloittaneet vaatteiden kudonnan, mutta suurin osa selviytyneistä etsii vaatteensa hylätyistä vaatepuodeista. Joskus voi käydä tuuri ja 25 vuoden jälkeen löytää vielä muoveissa säilyneen vaatekappaleen, joka on oikeasti puhdas. Vaatteet ovat usein pinttyneen likaisia niin kuran, kuin veren ja sisälmyksienkin takia. Vaatteet pestään perinteisesti käsin eikä voimakaskaan hinkkaus välttämättä puhdista vaatetta.

Ihmiset

...ovat Cladesin ehdottomasti runsaslukuisin lajike. Ihmisiä onkin moneen lähtöön niin ulkonäöllisesti, kuin taidollisestikin ja näillä monipuolisilla taidoilla yhteisöt pyörivät. Ihmiset ovat kekseliäitä selviytyjiä, joiden kyky mukautua maailmanloppuun on joutunut koetukselle. Vahvimmat - niin fyysisesti, kuin älyllisestikin, kuitenkin selviävät.

Ulkonäkö

Runsaslukuisena lajina mukaan mahtuu monen näköistä. Sufton Ness on Amerikan kaltainen kulttuurien sulatusuuni, joten hahmojen ulkonäöille ei ole tiukkoja raameja. Hahmon ihonväri voi olla kalpea tai miltei musta, hiuksien värikirjo on vapaa, kunhan sen on mahdollista esiintyä luonnollisesti. Eli luonnollisesti siniset hiukset eivät ole mahdolliset. Silmien väri voi olla mikä vain.

Hyveet

Hyveet näyttävät päällepäin ihmisiltä, mutta näillä on DNA:ssa mutaatio, joka antaa psyykkisiä kykyjä. Ennen maailmanloppua hyveet eivät olleet harvinaisia, mutteivat yleisiäkään, mutta nyt maailmanlopun jälkeen hyveitä ei ole enää juurikaan syntynyt.

Kyvyistä lisää kyvyt-sivulla.

Hyveet

Hyve-hahmoille valitaan yksi hyveistä, jotka näkyvät ihmisen persoonassa jollakin tavalla. Näkymistapoja on yhdenkin hyveen sisällä monia ja esimerkiksi lempeä-hyve voi olla lempeä vain eläimille, muttei muille ihmisille.

7 hyvettä on poimittu kreikkalaisilta ja ne ovat:

- Kohtuullisuus
- Kuuliaisuus
- Lempeys
- Oikeamielisyys
- Rohkeus
- Siveys
- Viisaus

Ulkonäkö

Kts. ihmiset ylempää.

Synnit

Synnitkin näyttävät tiettyyn pisteeseen asti ihmisiltä, mutta näiden mutaatio on säteilyssä korruptoitunut hyvemutaatio. Syntejä ei siis ole ollut ennen maailmanloppua vaan muunnos on tuore.

Kyvyistä lisää kyvyt-sivulla.

Synnit

Synti-mutaatioille valitaan yksi 7 kuoleman synnistä, jotka näkyvät ihmisen persoonassa jollakin tavalla. Näkymistapoja on yhdenkin synnin sisällä monia ja esimerkiksi himo-synti voi tuntea palavaa intohimoa esimerkiksi lukemista kohtaan. Yleensä synnin piirteet vaikuttavat jotenkin negatiivisesti, esim. pakkomielteinen käytös asiaa x kohtaan.

7 kuoleman syntiä ovat:

- Ahneus
- Himo
- Kateus
- Laiskuus
- Viha
- Ylensyönti
- Ylpeys

Ulkonäkö

Synnit näyttävät ihmisiltä aina siihen asti, kunnes näiden mutatoitumisaste laskee kohtaan gamma. Tällöin mutatoituneelle synnille voi ilmaantua mm. palovammoja muistuttavia jälkiä, pienissä määrin suomuja ja jopa pienet sarventyngät. Epäinhimilliset piirteet voimistuvat sitä mukaan, kun hahmo mutatoituu eikä ulkonäöllisistä muutoksista ole paluuta. Alla taulukko, joka havainnollistaa muutosta. Sama taulukko on näkyvillä myös kyvyt-sivulla.

Mutatoitumisen myötä hahmoille ei voi kasvaa ihan mitä tahansa vaan niiden on oltava selitettävissä ihmisen anatomialla. Hyvä ohjenuora tähän on ”mikään ei liiku itsekseen ennen hirviömuotoa”. Inspiraatiota voi hakea tästä Pinterest-taulusta.

Hox, yleisesti hyveet ja ihmiset karsastavat mutatoituneita syntejä nimenomaan ulkonäön takia. Kyseessä on pelko tuntemattomasta ja hirviöistä, joiksi synnit lopulta muuttuvat. Mutatoitunut synti ei siis ole ”cool” tai söpö ja kissankorvainen.

Mutatoituminen ei myöskään tee hahmosta kaunista ja tämä on hyvä huomioida mutatoitunutta muotoa luodessaan.