Hahmotiedot

Kun olet lukenut sivuston, sisäistänyt pelin pääpiirteet ja inspiroitunut, on aika luoda hahmo. Cladesissa pelataan tavan ihmisillä, joissa on valinnanvaraa 3 muunnoksen verran: tavallinen ihminen, hyvemutaatio ja syntimutaatio. Tarkempi lajikuvaus löytyy omalta sivultaan.

Hahmonluontia koskevat säännöt ja ohjeet

- Vähimmäispituusrajoituksia esittelyn pituudesta ei ole. Tiedot kirjoitetaan sujuvalla kerronnalla kokonaisin lausein, ei listaten.
- Peli noudattaa siinä mielessä realismia, että hahmojen hiukset eivät voi luonnostaan olla siniset tai vihreät. Silmien värillä ei kuitenkaan ole merkitystä, joten ne voivat olla vaikkapa pinkit.
- Uuden hahmon saa laittaa hyväksyntään viikon välein.
- Hahmoilla pitää olla myös heikkouksia!
- Ensimmäinen hahmo voi kuulua ryhmittymään.
- Ensimmäinen hahmo voi olla hyve tai synti.
- Ensimmäinen hahmo voi olla vaeltaja.
- Ensimmäinen hahmo ei voi olla Angelet-suvun jäsen.
- Synti-hahmon muistilista

Hahmoa luodessanne (ja pelatessanne) käyttäkää mielikuvitusta, mutta muistakaa käyttää myös maalaisjärkeänne! Mustikoista ja hammastahnasta ei saa taikajuomia aikaiseksi.

Hahmotiedot koostuvat vähintään pakollisista kohdista, jotka ovat lihavoituja.

Nimi
Hahmolla tulee olla etu- ja sukunimi, joillakin voi olla myös toinen nimi. Cladesissa nimeäminen elää murroskautta ja perinteisien nimien rinnalle on noussut hieman erikoisempia, jotka ovat johdettu vanhan maailman nimistä. Kun valitset hahmollesi nimeä, kiinnitä huomiota siihen, ettei tule kahta samannimistä. Nimen on poikettava vähintään kahdella kirjaimella ja samankaltaisen nimen omistajalta on kohteliasta kysyä, sopiiko haluamasin nimen käyttö. Jo käytössä olevat nimet näkyvät hahmolistassa.

Apua nimeämiseen voi hakea seuraavilta sivustoilta: Behind the name, Behind the surname ja Fantasy name generators.

Kutsumanimi
Millä nimellä hahmoasi kutsutaan? Haluaako se, että sitä kutsutaan jollakin tietyllä nimityksellä?

Laji
Onko hahmosi ihminen, hyve vai synti?

Hox, puolet hahmomäärästä saa olla syntejä tai hyveitä:
2 hahmoa – 1 ihminen ja 1 synti/hyve
3 hahmoa – 2 ihmistä ja 1 synti/hyve
10 hahmoa – 5 ihmistä ja 5 syntiä/hyvettä!

Kyky (jos hyve tai synti)
Mikä on hyveesi tai syntisi kyky ja kuinka hyvin se osaa sen? Muistakaa, että tämä kohta on linkissä hahmon mielenterveyden ja mutatoitumisasteen kanssa. Kyvyistä lisää kykyjen omilla sivuilla.

Sukupuoli
Miehen ja naisen lisäksi hahmon sukupuoli-identiteetti voi olla mm. muunsukupuolinen.

Ikä
Minkä ikäinen hahmosi on ja minkälaista kypsyyttä siltä voi iän perusteella odottaa? Cladesissa ei pelata alle 18-vuotiailla. Korkein mahdollinen ikä on 90 vuotta, mutta hyvin harva saavuttaa näin korkeaa ikää. Ikäännyttämistä miettiessänne huomioikaa, ettei lapsi voi olla vanhempaansa vanhempi (jos molemmat peleissä) ja pelin aika kuluu suunnilleen samaa tahtia, kuin meidän aikamme mm. vuodenaikojen suhteen.

Jos iän ilmaiseminen numeroilla tuntuu vaikealta, iän voi ilmaista myös sanallisesti seuraavan kaavion mukaan:

Nuori aikuinen – 18-25-vuotiaat
Aikuinen – 25-45-vuotiaat
Keski-ikäinen – 45-60-vuotiaat
Vanhus – 60+

Yhteisö (tai ryhmittymä)
Kuuluuko hahmosi porukkaan vai ei?

Asema
Jos hahmosi kuuluu johonkin porukkaan, on sillä usein jokin tehtävä. Esimerkkejä työtehtävistä löytyy kunkin yhteisön tai ryhmittymän tiedoista. Hox, vaeltajia saa olla vain 3 per. pelaaja!

Maine/vaikutelma
Jokaisella hahmolla on jonkinnäköinen maine, joka kertoo millaisena hahmoasi pidetään. Maine voi olla käytännössä mitä vain ja se voi muovautua myös pelien myötä. Vaikutelma kertoo millainen ulosanti hahmolla on esimerkiksi ensikohtaamisella.

Ulkonäkö
Ulkonäkö kertoo minkä näköinen hahmosi on. Kuvauksesta on käytävä ilmi ruumiinrakenne, pituus, vaatetus ja mahdolliset arvet ja korut. Kuva ei ole pakollinen, jolloin ulkonäkökuvauksen on tässä tapauksessa oltava kattavampi.

Hahmotiedoissa käytetään kuvia, jotka on joko itsetehtyjä, saatu arttina toiselta tai ostettu "tilarina". Netistä esittelykuvia ei siis napsita tekijänoikeuksien takia. Muilta saatuihin/ostettuihin kuviin on lisättävä copyt paikalleen.

Valokuvien käyttö ei ole sallittua. Vaikutteita voi hakea oikeista ihmisistä, mutta Cladesissa ei käytetä face claimia!

Ominaisuudet
Tarkempaa tietoa täällä.
Tässä kohdassa ilmoitetaan myös hahmon stressi, mielenterveys tai mutatoituminen. Hahmon hyväksymisen jälkeen tämä siirretään seuranhakuun (saa pitää myös esittelyssä, kunhan muistaa päivittää!).

Luonne
Luonne kertoo millainen hahmosi on, kuinka se suhtautuu asioihin ympärillään, vastaako ulosanti hahmon luonnetta jne. Luonne on usein suoraan yhteydessä menneisyyden kanssa, sillä elämäntapahtumat muovaavat persoonaa. Luonteen tulisi olla mahdollisimman kattava ja kertoa hahmon nykyhetkestä, ei siitä millainen se oli pikkulapsena.

Menneisyys
Menneisyys kertoo mitä kaikkea hahmollesi on tapahtunut ennen pelien alkua. Menneisyys voi olla minkälainen tahansa pelimaailman puitteissa. Mikäli hahmosi kuuluu yhteisöön tai ryhmittymään, tulee menneisyydessä käsitellä porukan aikajanaa ja kuinka ne vaikuttivat juuri sinun hahmoosi. Porukoiden tapahtumat löytyvät niiden omilta sivuilta.

Perhe
Onko hahmolla perhettä? Perheenjäseniä ei ole pakko nimetä, jos ne eivät esiinny hahmon arjessa NPC-hahmoina. Perheenjäseniä voi antaa muiden pelaajien adoptoitaviksi.

Asuinpaikka
Missä hahmo asuu ja minkälainen koti sillä on? Kuvauksen ei tarvitse olla kattava ja esimerkiksi vaeltajilla riittää, että kertoo missä päin Sufton Nessiä se liikkuu.

Tavaralista
Mitä tavaroita hahmollasi on? Peliin liittyessä hahmolla voi olla max. 5 tavaraa, joilla voi olla hyötykäyttöä tai vain tunnearvoa. Näiden 5 tavaran lisäksi jokaisella hahmolla voi olla reppu tai jokin muu kassi, jossa tavaroita voi säilyttää ja kuljettaa.

Tavarat siirretään seuranhakuun, jotta niitä on helppo seurata. Saa pitää myös esittelyssä, kunhan muistaa päivittää!

Tavaralistaa on selitetty hieman enemmän auki foorumilla ja tarkennuksen pääset lukemaan täältä.

Nippelitietoa
Tähän voi kerätä triviatietoa hahmostasi ja niitä voi lisätä myös pelien myötä, kun niitä ilmenee.

Kun hahmotiedot ovat kirjoitettu, tarkista vielä, että kaikki vaadittavat kohdat löytyvät esittelystä! Tämän jälkeen suuntaa foorumille ja muista tägätä hahmon hyväksyjä esittelyyn.