Säännöt

Mikään ei toimi ilman yhteisiä pelisääntöjä, joten pidetäänhän osiltamme huoli, että säännöistä pidetään kiinni, jotta kaikkien pelikokemus olisi mielekäs.

Yleistä käyttäytymisestä

Clades on syrjinnästä vapaa roolipeli, jossa pyritään aktiivisesti siihen, että jokaisen pelaajan pelikokemus olisi mieluisa. Kunnioitetaan siis kanssapelaajia ja puututaan, jos jotakuta kiusataan tai syrjitään. Tavoitetta edistääksemme kuppikunnat sun muut pienet piirit puretaan nopeasti.

Foorumilla ei ole sääntöä aktiivisuutta koskien, mutta olisi hyvä ilmoittaa hitailuista sille varatulle alueelle, jotta kanssapelaajat tietävät osata odottaa. Pitemmät tauot ja lopettamismietteet on hyvä tuoda ilmi ajoissa, jotta hahmojen ja juonien kohtalot ehditään selvittää. Pelkkä katoaminen ei ole kohteliasta pelikaverien kannalta.

Pelin ikäraja on rankkojen teemojen takia K18. Tällä varoituksella ylläpito pesee kätensä, jos joku alaikäinen järkyttyy pelin sisällöstä. Jos olet täyttämässä 18 puolen vuoden sisään ja koet olevasi kypsä, voit liittyä omalla vastuulla.

Jos peleissä esiintyy rankkoja teemoja (väkivalta, seksi jne.), se merkitään otsikkoon. Proboards ei katso K18 sisältöä foorumeillaan hyvällä, joten pysytään hyvän maun rajoissa! Pelin merkitsemiseen löytyy oma pikkukuvake, jonka saa pelin otsikkoon [k18] -komennolla.

Proboards ei myöskään hyväksy AdBlockien käyttöä, joten se on kielletty!

Seuraavat asiat ovat kiellettyjä:

– Autohittaus (jokainen pelaaja voi määritellä missä määrin omaa hahmoa saa autohitata)
– Spämmäys
– Munchaus
– Metapelaaminen
– OOC (out of character-pelaaminen)

Jos yllä olevat termit ovat vieraita, tutustu Roperingin sanasto -sivuun.

Pelimekaniikka

Pelit ovat lähtökohtaisesti avoimia, joka tarkoittaa sitä, että niihin voi kuka tahansa kuokkia missä vaiheessa tahansa. Ennen kuokkimista on kuitenkin hyvä pysähtyä ja miettiä olisiko hahmon läsnäolo loogista. Toisten kodeissa pelattaviin peleihin ei voi kuokkia.

Pelit, joihin kuokkimista ei toivota, merkataan isolla S-kirjaimella. S-merkintää suositellaan käyttämään vain tarpeeseen. Merkinnän voi laittaa joko peliotsikon alkuun tai loppuun: S / Pelin nimi -- Pelin nimi / S.

Peliviestit kirjoitetaan pääsääntöisesti imperfektissä ja hän-kertojalla. Jos minäkertoja on jollekin tutumpi, niin ei haittaa, mukaan vain! Kirjoittaessa käytetään sujuvaa kirjakieltä, jotta kaikki ymmärtävät mitä tarkoitetaan. Hahmojen repliikkejä voi tyylitellä omalla murteella niin halutessaan.

Kielioppia ja kirjoitusvirheitä ei seurata, sillä niitä sattuu kaikille. Jos virheet alkavat olla toistuvia, eikä pelaaja ole esim. ilmoittanut lukihäiriöstä, asiasta kysytään ja helpottavia keinoja keksitään yhdessä.