Edenia

Nimi: Edenia
Koko: Suuri
Perustettu: Rakentaminen aloitettiin jo ennen katsottua maailmanloppua.

Hox! Huomautan, että tässä yhteisössä on tosi vahvat syyseuraussuhteet. Hahmosi rikkoessaan lakia voi pahimmassa tapauksessa saada kuolemantuomion tai karkoituksen. Nämä ovat harvinaisempia, mutta mahdollisia ja pyydän ottamaan sen riskin huomioon.

Ympäristö

Yhteisö on ison Arcton-kaupungin läheisyydessä ja sen ympäröi valtavat muurit. Yhteisö on kooltaan jo tuppukylän kokoinen ja sen reunamilla on jopa kaksi 12-kerroksista kerrostaloa. Kerrostaloissa asuu kaikki varakkaat ja hyveet. Toisen kerrostalon katolla on iso omakotitalo, jossa asustaa itse pääpyhimys palvelijoineen ja sukulaisineen. Muu yhteisö on erilaisista omakotitaloista rakennettu. Yhteisön keskellä on viheralue, jonka keskellä on lähdevettä. Se vesi virtaa muurien ali vähän isommasta lähteestä kauempaa. Viheralue on yleisessä käytössä ja on kaunis puisto pienine keinuineen puissa ja kukkineen ympärillä. Vesialue on tarkoin vartioitu, eikä siellä saa uida.

Viheralueen läheisyydessä on valtava päätori, jossa on kaikki isoimmat kojut ja kaupat tarjoamassa palveluitaan. Päätori on pyöreä ja siitä lähtee polkuja joka suuntaan asumuksia kohti. Yhteisössä on myös pieni sairaala ja toisella laitamilla pieni maanviljelyalue. Maanviljelyä ei tapahdu toistaiseksi yhteisössä paljoa. Viheralue ja tori yhteensä muodostavat keskustan. Torin puolella keskustaa voi olla torin laitamilla tai takana muutamia asutuksia, mutta niissä asuvat aateliset hyveet. Vähän matkaa keskustasta tulee sitten muiden asumukset. Puistoalueella ei ole asutusta.

Muurien päällä voi kävellä ja niissä kulkeekin vain sotilaita. Muureilla on valtavat portit, joiden menemisiä ja tulemisia vahditaan tarkasti. Muurit menevät neliömäisesti asutuksen ympäri ja neliön reunoissa on vartiotorni. Muurin ulkopuolella on tuhoutunut suurikaupunki aivan oikealla puolella näkyvillä. Yhteisö kun on rakennettu lähes sen kylkeen. Kaupungin ja yhteisön välissä menee pieni matala joki, jonka voi ylittää helposti jalan. Kaupungin resursseja ei ole täysin tutkittu vieläkään. Kaupunki on täynnä vaaroja ja säteilyalueita, jonka vuoksi sitä ei olla täysin tutkittu. Yhteisön vasemmalla puolella taas on metsää, josta he käyvät metsästämässä ruokaa tai keräämässä marjoja. Metsästä tulee myös se vesi, mitä johdetaan asumuksen keskelle. Metsä on myös vaarallinen, sillä se kuhisee zombeja. Yhteisön edessä ja takaa on melko aukeaa niittyä pitkälle. Niiden näkyvyys on hyvä. Metsä on suurempi ongelma, sillä suurkaupungin lähiympäristöt muutaman kilometrin säteeltä on tutkittu ja siivottu, jolloin sen liikkuvuutta on helpompi seurata muurilta. Mutta metsä on kesytöntä, eikä sen loppua edes tunneta, sillä se on valtava. Metsään eksyy helposti, joten sinne ei suositella menevän yksin tai ilman minkäänlaista koulutusta.

Tavoitteet ja periaatteet

• Kasvaa toimivaksi, turvalliseksi ja omavaraiseksi kansakunnaksi.
• Pitää yllä uskoaan ja harjoittaa sitä ilman mitään ongelmia.
• Uskon mahdollinen levittäminen rauhanomaisin keinoin.
• Kaikkien hyveiden pelastaminen sukupuutolta.
• Syntien rahvaanomaisuuden ja vaarallisuuden korostaminen ja tiedottaminen.

Lait:

1. Angelet- suku on pyhä. Sukulaiseen ei saa koskea, eikä saa tulla paria metriä lähemmäs ilman lupaa. Puhua saa, mutta pitää teititellä ja olla asiallinen. Suvun sana on laki, mutta pääpyhimyksen sana on suurin laki. Se kumoaa kaikki sen lakien kanssa ristiriidassa olevat lait.
2. Väkivalta toisia ihmisiä tai hyveitä kohtaan ei ole sallittua. Tappaminen ja karkottaminen ilman oikeusistuntoa on kielletty.
3. Varastaminen ehdottomasti kielletty.
4. Ihmisten täytyy osallistua kaikkiin uskontoriitteihin. Muiden hyvejen vain yhteen määrättyyn.
5. Muurille kiipeäminen tai sen vahingoittaminen on kielletty.
6. Syntejä ei saa väestöstä olla kuin ¼ osa, He ovat aina orjia ja palvelijoita, joilla on oikeus välttämättömiin palveluihin mitkä takaavat hengissä pysymisen.
7 .Toisia yhteisöjä tai ympäristöä koskevia salaisuuksia ei saa olla. Jos löydät uuden paikan tai saat tietää toisista yhteisöistä, siitä pitää kertoa heti aatelistolle tai papeille.
8 Hyveet eivät saa käyttää voimiansa toisiin hyveisiin ja ihmisiin, ellei ole itsepuolustusta tai taito, joka ei fyysisesti tai henkisesti vahingoita. Synnit eivät saa käyttää ollenkaan voimiansa ilman lupaa.
9. Yleinen alastomuus, prostituutio ja huumeiden käyttö kielletty.
10. Edeniasta saa poistua ja tulla takaisin milloin vaan, jos olet ihminen tai hyve. Kuukausittaiset uskontoriitit voidaan suorittaa jälkikäteen tai etukäteen. Synnit voivat poistua ja kulkea isäntänsä luvalla ja ehdoilla.

Rangaistukset:

Lakia rikkovaa rangaistaan väliaikaisella pakkotyöllä, sakoilla, karkottamisella ja oikein pahassa tapauksessa jopa kuolemalla. Kuoleman rangaistusta tai karkotusta ei saa langettaa muuta kuin tuomioistunnossa. Äärimmäiset rangaistukset tulevat aina Angelet-suvulta. Sakko ja pakkotyön voi antaa siihen koulutettu sotilaspoliisi.

Hallinto

Angelet suku hallitsee. Heitä ei kutsuta johtajiksi, vaan pyhimyksiksi. Pääpyhimys on Cyrill Angelet, koko yhteisön ja suvun johtaja. Hän tekee kaikki lopulliset päätökset ja hänen käskynsä menee muiden sukulaisten käskyjen edelle. He voivat keskustella ja suunnitella asioita yhdessä, mutta Cyrilin sana on loppupeleissä laki. Muut sukulaiset voivat tarvittaessa tehdä itsenäisiä käskyjä ja määräyksiä, mutta ne kumoutuvat, jos pääpyhimys sanoo toisin. Suvun sisällä arvostetaan ja rakastetaan toisia hyvin syvästi ja pääpyhimystä kunnioitetaan, vaikka muut sukulaiset saavat vähän vastaan sanoakin. Aateliset ja ihmiset saavat tehdä toivomuksia päätösten suhteen ja niitä tarkastellaan. Aatelisen sana painaa enemmän, kuin ihmisen.

Johtaja: Cyrill Angelet
Oikea käsi: -

Talous

Tässä yhteisössä käytetään enimmäkseen rahaa, pieni vaihtotalous on sallittua, esimerkiksi yhden kankaanpalan voi vaihtaa omenaan. Mutta rahaa pyritään käyttämään. Yhteisössä on yksi iso pankki, joka tekee rahat ja toimii kuten nykymaailmassakin. Sitä pankkia hallinnoi aateliset hyveet.

Rahana toimii hiotut, käsinmaalatut ja koristellut kivet. Kivet hiotaan ovaalin muotoisiksi ja niihin maalataan reunalle koristusta, takapuolelle Angelet-symboli ja etupuolelle keskelle numero, mikä vastaa kiven arvoa. Reunakoristukset riippuvat kiven väristä. Värejä on viisi.

• Sininen kivi

• Arvo meidän rahassamme: 1€.
• Koristus: numeron ympärillä mustia sadepisaroita.

• Beige kivi
• Arvo meidän rahassamme: 5€.
• Koristus: oranssit vahvat raamit kiven reunassa ja pilkkuja raamin sisällä.

• Punainen kivi
• Arvo meidän rahassamme: 10€.
• Koristus: hellän keltainen tulimeri reunassa, siinä on hivenen kultaista seassa.

• Vihreä kivi
• Arvo meidän rahassamme: 50€.
• Koristus: kaunis tummanvihreä versoköynnös, missä on seassa vähän turkoosiakin. Köynnöksessä lehtiä.

• Valkoinen kivi
• Arvo meidän rahassamme: 100€.
• Koristus: kultaiset raamit reunassa ja raamin sisällä timantinmuotoinen kuvio.

Senttejä ei ole, joten rahaa käytettäessä kaikki pitää maksaa tasalukuina.

Kulttuuri

Uskonto on vakiintunut ja vahvasti läsnä. He uskovat hyveiden olevan pelastajia ja rauhantuojia. Angelet-suvun hyveet ovat pyhimyksiä, jotka toimivat jumalan kaltaisina maanpäällä. Tässä uskossa hyveiden palvonta on se pääperiaate, joten itse jumala on pienemmässä roolissa ja sitä kutsutaankin nimettömäksi jumalaksi. Nimetön jumala seuraa kansalaisiaan, on hyvä ja välittävä. Nimetön jumala keskustelee kansalaisille pyhimysten kautta.

Angelet-suvun hyveistä kaikkein ylin on Cyrill. Muita sukuun kuulumattomia hyveitä kunnioitetaan ja heitä totellaan mutta niitä ei palvota aivan samalla tavalla. Papit saarnaavat ja käyvät kodeissa kertomassa uskostaan ja välittävät viestejä Angelet-suvulta. He Myös järjestävät festivaaleja, joissa kansa voi juhlia ja palvoa hyveitä näiden läsnäollessa. Tällöin Angelet-suku on läsnä. Nämä festivaalit yhdistävät kaikki. Synnit eivät ole tervetulleita sinne, paitsi palvelijoina.
Erilaisia pieniä uskonrituaaleja on. Joka kuukauden viimeisenä päivänä jokainen perhe antaa Angelet-suvulle jonkun pienen lahjan. Se voi olla kudottu takki tai ruokaa, parempi runo tai mitä tahansa itsetehtyä. Sen lahjan voi myös osoittaa tietylle sukulaiselle niin halutessaan. Aateliset tekevät samoin, muihin rituaaleihin heidän ei ole pakko osallistua. Muita rituaalit ovat rukoukset. Jos kansalaisella on huoli tai hätä, jotain asiaa Angelet-suvulle. He menevät rituaalimoisesti rukoilemaan papille, joka välittää viestin suvulle. Heidän pitää kumminkin vähintään kerran kuukaudessa käydä rukoilemassa ja kertomassa mitä kuuluu.

Tavallinen kansalainen ei näe noin vain Angelet-suvun jäseniä, ellei siihen ole erityislupaa. Sukulaisia näkee yleensä virallisesti vain festivaaleilla. Kulttuurissa onkin se, että on suuri kunnia tavata joku Angelet-suvun jäsen ja etenkin sen pääjohtaja. Joskus he saattavat tehdä kierroksia ja kulkea kaupungilla, mutta se ei välttämättä ole kovin yleistä. Joskus he saattavat myös ilmestyä auttamaan, jos on jokin todellinen hätä.

Työntekoa ja osaamista arvostetaan hyvin paljon. Myös siisteyttä ja rauhaa arvostetaan. Laiskureita ei katsota hyvällä, ellei sairaus ole syynä. Kaduilla kulkee paljon sotilaita, jotka varjoista tarkkailevat hyvin tarkasti kaikkea ja puutuvat herkästi epäkohtiin. Tämä yhteiskunta on kyttäysyhteiskunta. Kaikki epäkohdat tulevat Angelet-suvun tietoon. Lakien rikkomisesta rangaistaan ankarasti, mutta myös palkitaan oikein hyvästä työstä ihmisiä ja aatelisia.

>> Edenian uskonto

Yhteisön jäseneksi

Edeniaan pääsee sisälle ihminen ja hyve milloin tahansa, sekä käymään että asukkaaksi. Safehavenilaiset päsevät yhteisöjen sopimuksen takia ilman mitään estoja, kun taas ensikertalaiselle vaeltajalle tehdään rutiininomainen kehon tarkastus. Tarkastusta ei tehdä enää, jos vaeltaja tulee useamminkin käymään. Syntien väkilukua kontrolloidaan tarkemmin. Jokaisen liittyjän täytyy omaksua uskonto ja uskoa siihen, sekä noudattaa lakeja. Jos Edenian lakeja rikkonut on karkotettu, hän ei voi enää palata yhteisöön.

Täältä löydät tiedot Angelet-hahmon tekoon. Huomioi, että ensimmäinen hahmo ei voi olla suvun jäsen.

Suhteet muiden yhteisöjen kanssa

Safehaven: Edenia suhtautuu Safehaveniin rauhanomaisesti, mutta hieman ylimielisesti. He pitävät heitä hieman yksinkertaisina ja moraalittomina syntien auttamisen ja uskonnon puutteen vuoksi. Angeletit kumminkin ovat tehneet sopimuksen Safehavenin kanssa, etteivät yhteisöt puutu toistensa asioihin. Hätätilanteessa Edenia kumminkin voi auttaa Safehavenia, jos tehdään oikeanlainen sopimus tai uhasta on vaaraa myös Edenialle.

Historia

Ennen tuhoa oli Arctonin kaupungissa Harringtonin suku, hyvin tunnettu ja varakas hyvesuku. Hyvesuku tunnettiin sen lukuisista hyväntekeväisyys töistään ja korkeista virkamiehistään. Yhteisössä oli lukuisia lääkäreitä, poliitikkoja, poliiseja, juristeja ja palomiehiä. Suku oli todella yhtenäinen ja suuri, joten he asuivat lähes kaikki saman hienon naapuruston varrella lähellä toisiaan. He olivat hyvin läheisiä keskenään ja toimivatkin lähestulkoon yhtenä isona yhteisönä jo silloin. Tuon yhteisön johtajana oli poliisikomentaja. Viisas arvostettu vanha mies. Perheen pää piti tiukkaa ja rakastavaa kuria ja omasi hyvin voimakkaan oikeuden tajun. Poliisikomentajalla oli poika, josta uumoiltiin seuraavaa suvun päätä.

Maailmanlopun ollessa jo lähellä, poliisikomentaja huolestui ja alkoi tekemään valmisteluja. Rakentamaan bunkkeria, jossa voisi ensisijaisesti turvata sukulaistensa elämän. Bunkkeri ei ehtinyt valmistua, kun suuri tuho tulikin yllättäen. Vain pieni osa sukulaisista pääsi puolivalmiiseen bunkkeriin ja osa kuolivat yrittäessään pelastaa toisia. Poliisiylikomentaja kuoli silloin, mutta hänen tällöin seitsemänvuotias poikansa jäi henkiin. Bunkkerissa vietettiin aikaa muutamia päiviä ennen, kun sieltä uskaltauduttiin pois. Surun murtamana ennen niin mahtisuku pyrki nousemaan jaloilleen ja rakentamaan turvallisen pienen kylän niin rakastamansa tuhotun kaupungin läheisyyteen.

Pienen kylän valmistuttua Harrington suku kumminkin alkoi ottamaan turvapaikanhakijoita huostaansa ja siten vuosien saatossa yhteisö kasvoi valtavaksi loistoksi. Samalla suku koulutti poliisiylikomentajan poikaa, Cyriliä, erilaisilla osaamisillaan ja tekivät tästä yhteisön ja suvun johtajan 25-vuotiaana. Yhteisön jäsenet olivat niin kiitollisia avusta mutta samalla peloissaan ympäröivästä maailmasta, joten uskomuksia alkoi syntymään heidän välillänsä. Yhteisön kansalaiset alkoivat palvomaan hyveitä ja etenkin suvun jäseniä jumalan kaltaisina olentoina. Ensin suku alkoi käyttäytymään pyhimysten tavoin vain siksi, että he pitäisivät kansalaiset rauhallisena, mutta pikkuhiljaa he itse alkoivat uskomaan niin. Suvun johtaja alkoi käyttäytymään myös pyhimyksen tavoin. Suku vaihtoi sukunimensä Angeletiksi ja alkoi hallita yhteisöänsä tiukalla uskonnon kurilla.

Tällöin tasa-arvoinen yhteisö alkoi saamaan muita vivahteita. Hyveiden arvostus nousi ja samalla mutatoituneiden syntien arvostus romahti. Loppupeleissä päädyttiin isoon luokkayhteiskuntaan, jossa lait ovat hyvin tiukkoja ja luokissa on valtavasti eroa.

Yhteisö ja tekstit © Yuno